„Top Chef 2022”: Wilfried Romain reacționează la eliminarea sa

TELEVIZIUNE – Paul Pairet pierde din nou unul dintre protejații săi. După ce a fost eliminat pentru prima dată, apoi a revenit în competiție după plecarea bruscă a lui LilianWilfried Romain a părăsit bucătăriile lui top Şef, aceasta miercuri, 4 mai.

În cadrul acestei a douăsprezecelea difuzare bonus pe M6, candidații au fost împărțiți în două grupe. Primele patru au trebuit să ofere o degustare unică bucătarului american Mike Bagale, pionier al „mâncării plutitoare”. Ceilalți au fost nevoiți să o seducă pe cea mai vedetă femeie bucătar din lume, Anne-Sophie Pic, cu o simplă legumă. Mickaël, Arnaud și Wilfried au terminat cu renunțări și s-au ciocnit într-o ultimă șansă în jurul pieptului de rață. Din nefericire pentru Wilfried, chiftelele lui de rață și farfuria cu note asiatice nu i-au permis să se califice.

Călătorul candidat din acest sezon al treisprezecelea a gătit în toată lumea. După începuturi în Luxemburg, a decis să plece în Australia și apoi în America de Sud, mai exact în Chile unde a lucrat într-unul dintre cele mai bune restaurante din lume: Boragó. Întors în Franța, a obținut posturi în instituții prestigioase precum Mandarin Oriental sau chiar L’Orangerie la George V.

După eliminarea sa, a acceptat să răspundă la câteva întrebări puse de The HuffPost.

În momentul eliminării dumneavoastră din Bucătar de top, ai spus plecând fără regret. Chiar nu ai niciunul?

Inevitabil, îmi spun că aș fi putut merge mai departe, dar nu am niciun regret. Dacă aș fi părăsit primul episod, da aș fi avut. Am făcut douăsprezece săptămâni de concursuri și deja e grozav. Am arătat lucruri și mi-am asumat riscuri care îmi plăceau. Chiar și această ultimă șansă pe piept de rață, tot mă face să râd să cred că am făcut chifteluțe de rață. Am încercat să dau testul greșit și nu a funcționat, păcat. Îl văd poate ca pe un joc înainte de a fi o competiție și poate că acesta este unul dintre defectele mele.

Tocmai la această ultimă șansă, ce ai ratat?

Poate succes pentru că cred că acele chifteluțe de rață ar fi putut fi grozave. Când faci așa ceva, trebuie să fie perfect și nu a fost. Deci nu iartă. Și atunci poate uneori fac testele prea rece.

În ceea ce privește atitudinea ta relaxată, unii internauți te-au comparat cu Adrien Cachot…

Este amuzant pentru că este genul de lucruri cărora nu mi s-a spus niciodată, cu excepția rețelelor de socializare. Sincer, nu-mi pasă. Cred că suntem încă foarte diferiți cu Adrien Cachot și cu mine. Nu o să ne mințim unul pe altul, el are un nivel de bucătărie mult mai bun.

Thierry Marx pariază pe caii potriviți”

Care au fost motivațiile tale pentru a participa Bucătar de top?

M-am gândit că ar putea fi frumos de făcut Bucătar de top. Prietenul meu Thomas Chisholm, cu care am lucrat la Mandarin Oriental, a luat parte la el în 2021 și din el au ieșit doar lucruri bune. M-a sfătuit să trec de casting și am fost luat. Am fost acolo să cunosc oameni, să mă provoc și să-i fac pe bucătari mari să guste din bucătăria mea. Este super interesant și educativ pentru că înveți lucruri despre tine și despre gătit.

Remarcăm că mulți candidați ca tine au lucrat la Mandarin Oriental alături de Thierry Marx. Putem vorbi despre un grajd Bucătar de top?

Thierry Marx pariază pe cai buni (râde). Într-adevăr, am lucrat acolo cu Thomas Chisholm, Mory Sacko și Martin Feragus din al zecelea sezon. A fost acum câțiva ani și este amuzant să vezi că am luat parte toți patru Bucătar de top. Eram o echipă nebună acolo și nu m-aș mira să văd alți tipi care au lucrat cu noi participând în sezonul 14.

Să ne întoarcem la călătoria ta în emisiune. Ai fost primul cu roșii înainte de prima ta eliminare, apoi ai avut ocazia să o înlocuiești pe Lilian în brigada violet. Cum ai trăit această întoarcere?

Pentru o dată, am fost puțin dezamăgit că cariera mea s-a oprit după opt episoade. Am vrut să merg mai departe, dar foarte sincer, acceptasem înfrângerea împotriva lui Louise. Să știi că între eliminarea mea și întoarcerea mea au trecut două ore. Am avut timp să-l sun pe fratele meu să-i spun că s-a terminat și câteva ore mai târziu, i-am trimis un mesaj pentru a-mi anunța revenirea în competiție. Era pierdut (râde). A fost grozav să revin, dar încă ne întrebăm dacă merităm asta. Îmi amintesc că Paul Pairet a avut cuvinte foarte potrivite despre această situație. Eram ca un Phoenix care se ridica din cenusa.

Paul Pairet se adaptează fiecărui candidat”

De mai multe ori, în acest episod, vorbești despre o chimie cu Paul Pairet. Ce ți-a adus?

Pentru înregistrare, el este bucătarul cu care mi-am dorit absolut să fiu. Așa că a fost grozav să fiu în echipa lui. Ce mi se pare foarte interesant cu Paul Pairet este că se adaptează perfect fiecărui candidat. El este mereu în consiliu pentru a ne conduce la reflecție. Îmi amintesc foarte bine că în timpul testelor i-am explicat ideea mea și și-a făcut timp să se gândească. A făcut un pas înapoi față de ceea ce se întâmpla în bucătărie și s-a întors să mă vadă câteva minute mai târziu. Și acolo are acel ceva în plus care ne va ajuta să mergem mai departe în evenimente. În plus, se vede pe ecran, ne-am potrivit bine.

Datorită victoriei tale cu Mickaël și Arnaud în războiul restaurantelor, ți-ai deschis restaurantul efemer Philo Saucisse. Te așteptai la un asemenea entuziasm?

E un delir, nu o să mințim. Filmarea și câștigarea evenimentului este deja grozavă. Dar vezi conceptul Philo Sausage prinde viață și afișaj aproape plin în fiecare zi, e o nebunie. Nu mă gândisem neapărat la asta pentru că eram într-un fel de bulă pentru deschiderea restaurantului. După aceea mai există un meniu în jurul cârnaților, așa că ne spunem că poate oamenii se vor plictisi, nu vor înțelege sau că din contră, nu vor fi interesați. Dar până acum merge foarte bine.

Aveți o anecdotă de filmare de împărtășit?

În timpul evenimentului lui Philippe Etchebest de la Bordeaux, noi patru am plecat cu Pascal, Thibaut și Sébastien. A fost o mișcare foarte frumoasă între vizitarea orașului și vizitarea restaurantului bucătarului, care la acea vreme nu era încă deschis. Cred că a fost foarte mândru să ne împărtășească asta și a fost un moment foarte frumos din care am amintiri excelente.

Îmi voi deschide restaurantul în 2023”

Care sunt planurile tale de viitor?

Caut sa fac un rezidentiat vara asta. Apoi îmi voi deschide restaurantul în regiunea Parisului până la începutul lui 2023. Sunt lucruri mărunte care se întâmplă și ele, dar prefer să nu spun prea multe pentru a menține elementul surpriză. În orice caz, pot să vă spun că sunt foarte mulțumit de proiectele în derulare.

Un mic pronostic pentru finală?

Fără ezitare Mickaël și Louise. Mickaël, pentru că este un bucătar foarte complet, care nu refuză nimic și care este foarte solid. Louise, pentru că, după ce a lucrat cu ea în brigadă, este o candidată grozavă, care are o filozofie de gătit foarte bună. În plus, mi s-ar parea grozav dacă o fată ar merge în finală, pentru că au fost doar doi câștigători de la începutul Bucătar de top. Pentru mine, nu doar latura tehnică intră în joc. Îmi place să judec oamenii din punct de vedere uman și găsesc că uman vorbind, amândoi merită să meargă departe. În plus, am văzut că Thibaut m-a copiat pentru prognostic (râde).

Vezi și mai departe The HuffPost: Pe platoul „Top Chef”, ce mănâncă Stéphane Rotenberg și bucătarii?

Add Comment