Taxe, vouchere energetice, bonus de Crăciun… Tot ce se schimbă la 1 decembrie 2022

Beneficiarii Aspa sunt cei care vor primi bonusul excepțional de întoarcere la școală în luna octombrie. (©Martin LEDUC / Actu.fr )

Cel mai puțin putem spune este că ultima lună a anului 2022 va fi bună pentru niște portofele! Între ajutorul de la Stat pentru încălzire sau plata primei de Crăciun, unele locuințe vor putea să respire puțin în timp ce sărbătorile se apropie.

Dar nu toate sunt vești bune… Iată o detaliere a tot ceea ce vă așteaptă 1 decembrie 2022.

Lansarea casei de bilete pentru Jocurile Olimpice din 2024

Aceasta este o veste atât bună, cât și proastă: casa de bilete pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 va fi lansat joi 1 decembrie 2022. Dar atenție, nu va fi loc pentru toată lumea, deoarece va fi o remiză.

Primele prețuri ale acestei case de bilete vor fi 100% online, prin intermediul o singură platformă tickets.paris2024.org și va costa 24 de euro. În timp ce cele mai scumpe locuri vor fi la 980 de euro.

Sfârșitul colectării de arme nedeclarate

cel 2 decembrie 2022, aplaudă finală pentru operațiunea națională predarea simplificată a armelor deținute ilegal. Ministerul de Interne a lansat această campanie pe 25 noiembrie pentru „mii de francezi care au o armă, fie că este găsită sau dobândită prin moștenire”.

Unii le-au păstrat fără să cunoască obligațiile de reglementare. Totuși, legea franceză impune înregistrarea armelor de foc sau, în lipsă, abandonarea acestora.

Trimiterea controlului energetic excepțional

Însăși premierul Elisabeth Borne a anunțat-o pe 14 septembrie: o „verificare energetică excepțională” ar trebui să beneficieze 12 milioane de francezi, „sau patru din 10 gospodării”, până la sfârșitul anului.

Videoclipuri: în prezent pe Actu
După verificarea energetică
„Verificarea excepțională a energiei” ar trebui să beneficieze 12 milioane de francezi. (©Adobe Stock / Fotografie ALF)

Cu o sumă care variază de la 100 la 200 de euro, tinde să „ajute gospodăriile să-și plătească facturile la energie”, detaliază platforma web dedicată. Data exactă a trimiterii acestuia rămâne deocamdată necunoscută, dar site-ul precizează că „va începe trimiterea cecurilor. în decembrie 2022″.

Plata ajutorului pentru incalzire in HLM

Locuiesti in locuințe sociale și aveți dificultăți în a vă plăti facturile la energie? Ajutoare de până la 600 de euro vor fi disponibile de la 12 decembrie 2022 de la Action Logement.

Câteva mii de gospodării sunt preocupate de acest aparat care poate suplimenta checul energetic (deja trimis în primăvară) și checul energetic excepțional plătit în această lună decembrie.

Ultima șansă de a corecta declarația fiscală

Dacă ați observat o eroare în declarația de impozit, nu întârziați: este încă posibil să o modificați în decembrie 2022.

Prima opțiune: din spațiul tău privat de pe site-ul fiscal. În fila „declarare”, a apărut o secțiune. Este vorba despre „corectarea online a declarației fiscale”. Faceți clic pe el și lăsați-vă ghidat în corectarea declarației de impozit pe venit din 2021 pentru impozitele din 2022. Nu așteptați: după cum indică autoritățile fiscale, termenul limită este fixat la 14 decembrie 2022.

A doua varianta: daca ati optat pentru declaratia pe hartie, in acest caz aveti la dispozitie pana 31 decembrie 2022 pentru a rescrie unul cu corecțiile.

Termenul limită pentru impozitul pe locuințe libere

Se consideră o locuință vacant de îndată ce dispune de „elemente de minim confort (instalație electrică, apă curentă, instalații sanitare etc.) dar [qu’il] este goală de mobilier, sau cu mobilier insuficient pentru a-i permite să fie locuit”, explică Ministerul Economiei.

Dacă dețineți acest tip de cazare pentru „minim un an la 1 ianuarie a anului fiscal”, și în funcție de locul în care se află (un decret definește cele 28 de aglomerări în cauză), va trebui să plătiți impozitul anual pe locuințele vacante (TLV).

Data scadentă depinde de metoda dvs. de plată. Plătiți pe cale nedematerializată? Mai ai până la 15 decembrie ora 23:59. Ai opta mai degrabă pentru o plată dematerializată, pe internet? Mai ai până la 20 decembrie 23:59.

În orice caz, debitarea directă se va face din contul dumneavoastră bancar începând cu data de 27 decembrie, în conformitate cu calendarul fiscal.

Termenul limită pentru plata impozitului comun

Rămânem pe tema „impozite și locuințe”, de data aceasta cu un termen limită privind taxa pentru locuințe. Fără panică: doar cei 20% dintre persoanele fizice care dețin o a doua casă și au ales să își plătească taxa de ședere pe hârtie sunt vizate aici.

Taxa de locuințe este doar o amintire proastă pentru 80% din gospodării.
Taxa pentru locuințe este doar o amintire proastă pentru majoritatea gospodăriilor în 2022. (©Arhive / Jean-Paul BARBIER)

Pentru aceștia, termenul de plată este stabilit la 15 decembrie 2022. După cum se menționează în calendarul fiscal, acest termen se aplică atât reședințelor secundare, cât și anumitor reședințe principale. Debitul direct din contul bancar va avea loc pe 27 decembrie.

Și taxa de licență TV?

Vești bune pentru 27 de milioane de francezi: taxa de licență TV se va încheia în 2022. Unii chiar li s-a rambursat această taxă la începutul lunii septembrie, și anume contribuabilii care beneficiau de eliminarea taxei pe locuințe și a căror plată a taxei de licență TV fusese plătită. lunar și, prin urmare, deja debitat.

Plata bonusului de Crăciun

În toiul pregătirilor pentru sărbătorile de sfârșit de an, multe familii îl așteaptă cu nerăbdare: bonusul de Crăciun.

Acest ajutor excepțional este plătit din 1998 beneficiarilor de minime sociale, cum ar fi venitul de solidaritate activă (RSA) sau alocația specifică de solidaritate (ASS). Suma sa este 152,45 € în Franța continentală și în departamentele de peste mări (76,22 euro în Mayotte).

În fiecare an, ca și în 2021, se plătește pe la 15 decembrie.

Intrarea în vigoare a bonusului de reparație

Nu vă mai aruncați în mod sistematic dispozitivul electric sau electronic, ci mai întâi mergeți și reparați-l: aceasta este provocarea bonusuri dezvăluit de Ministerul Tranziției Ecologice la jumătatea lunii noiembrie și a cărui intrare în vigoare este programată pentru 15 decembrie 2022.

În funcție de produse, această asistență guvernamentală poate varia de la între 10 și 45 de euro. În prezent, sunt aprobați 500 de reparatori (eticheta QualiRépar, în vigoare din aprilie 2022).

Distribuirea controlului energiei lemnoase

Incalziti cu lemne? Este posibil să fiți unul dintre francezii eligibili pentru controlul lemnului energeticanunțat de ministrul Conturilor Publice Gabriel Attal la 27 noiembrie.

Semineele care sunt incalzite cu lemne sau peleti au dublat factura.
Gospodăriile care se încălzesc cu lemne vor putea beneficia de ajutor, voucherul de energie lemnoasă, alocat în condițiile de venit. (©koldunova / AdobeStock)

Cantitatea acestui impuls variază intre 50 si 200 de euro, în funcție de nivelul dvs. de venit. Dacă sunteți îngrijorat de acest control al energiei lemnoase, vă puteți face cererea din 22 decembrie 2022.

„Tot ce trebuie să faceți este să vă conectați la site-ul chequenergie.gouv.fr și să introduceți numărul de teleînregistrare și factura”, a spus Gabriel Attal.

Ultimul debit de impozit pe venit

La aproape o lună de la colecția din noiembrie, a venit momentul pentru ultima deducere a impozitului pe venit. „Dacă suma rămasă de plătit pentru impozitul dumneavoastră pe venit este mai mare de 300 de euro, suma datorată se deduce în patru rate în perioada 26 septembrie – 27 decembrie 2022”, explică site-ul fiscal.

După cum se prevede în calendarul fiscal pentru anul 2022, data exactă de reținut aici este 27 decembrie 2022.

Sfârșitul reducerii la combustibil

The reducere guvernamentală la litru de combustibil se epuizează pe măsură ce 2022 se apropie de sfârșit. De la introducerea sa pe 1 aprilie, a trecut de la 18 la 30 de cenți și apoi la o reducere de 10 cenți pe 15 noiembrie.

Această sumă va continua până la 31 decembrie 2022, după care reducerea se va încheia, conform planificării. Acesta va face loc unor ajutoare mai direcționate pentru motocicliști mari, pentru intrarea în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

Sfârșitul bonusului pentru bicicletă

cel bicicletă bonus fusese lansată pentru a încuraja francezii să folosească bicicleta, apoi a fost modernizată pe 15 august.

Datorită etichetei GPS montată pe bicicleta sa electrică, o victimă a putut să-și geolocalizeze hoțul și să-l aresteze, duminică, 23 octombrie 2022, la Toulouse
Bonusul pentru bicicletă fusese lansat pentru a încuraja francezii să folosească bicicleta. (©Laurent Derne/Actu Toulouse)

Dacă aveți în vedere achiziționarea unei biciclete clasice sau asistate electric, este acum sau niciodată: creșterea achizițiilor de către guvern se încheie la 31 decembrie 2022. Cu o sumă care poate ajunge la câteva sute de euro, ar fi păcat să te privezi de ea.

De două ori pe lună, primiți prin e-mail cele mai bune articole despre puterea de cumpărare. Înscrie-te aici, este gratuit!

Ți-a fost de ajutor acest articol? Rețineți că puteți urmări Actu în spațiul My Actu. Într-un singur clic, după înregistrare, vei găsi toate știrile orașelor și mărcilor tale preferate.

Add Comment