Rugby. Ce știm despre moartea jucătoarei din Montauban Kelly Meafua

Kelly Meafua, în vârstă de 31 de ani, samoanul de linia a treia care joacă în Montauban, un club Pro D2, s-a sinucis în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a sărit în Tarn de pe un pod, a anunțat clubul sâmbătă. prin intermediul o declarație.

„Întregul club USM Sapiac este șocat de această tragedie și are un gând pentru soția sa, copiii săi, colegii săi și, în general, toți iubitorii de club, putem citi din comunicatul de presă. Kelly a fost un jucător foarte apreciat de toți, bucuria lui de a trăi era molipsitoare și radiantă. Astăzi am pierdut un jucător, un prieten, un frate. »

Iată ce știm despre dramă.

Coechipierul său a încercat să-l salveze

Kelly Meafua a ieșit într-un club de noapte din centrul orașului Montauban, după ce cu o zi înainte a jucat penultimul meci al sezonului împotriva lui Narbonne (48-40). El a fost însoțit de partenerul său de club, prop francez Christopher Vaotoa, 25 de ani, și de un jucător din Narbonne. Accidentul ar fi avut loc în jurul orei 6:30 sâmbătă dimineața. A treia linie a fost văzută de un trecător aruncându-se de la Pont-Vieux, la 22 de metri înălțime, a aflat AFP de la o sursă apropiată clubului, confirmând informații de la cotidianul local. Dispecera Midi .

Coechipierul său a sărit imediat pentru a încerca să-l salveze. „Am ales al treilea, foarte alcoolic, care a vrut să facă la fel”a spus unui martor al scenei să Dispecera Midi. O duzină de pompieri au sosit la fața locului treizeci de minute mai târziu. Aceștia și-au revenit pe malul Christopher Vatoa, în stare de hipotermie și șoc. A fost dus la cel mai apropiat spital. „A ieșit aproape o oră mai târziu. El este într-o sănătate perfectă”., a asigurat USM. Trupul fără viață al lui Kelly Meafua a fost găsit decât două ore mai târziu. Identitatea sa a fost confirmată de autorități, iar decesul a fost pronunțat la ora 8:45

Se solicită autopsie și analize de sânge

Procurorul din Montauban, Bruno Sauvage, favorizează traseul lui a “accident dramatic”. Deocamdată nu se cunosc motivele gestului jucătorului. „Nu știm de ce a sărit, habar nu avem”a spus USM Echipa .

A fost solicitată autopsia de către parchetul Montauban, pentru a stabili cauzele exacte ale morții, precum și probe pentru depistarea eventualelor urme de alcool și narcotice, în special cocaină. Rezultatele sunt așteptate la mijlocul săptămânii viitoare. Clubul a luat decizia de a suspenda antrenamentele până la noi ordine. Ultimul meci al sezonului va avea loc joi, o excursie la Nevers.

Un pilon al clubului Montauban

Multe cluburi Pro D2, dar și Top 14, i-au adus un omagiu jucătorului pe rețelele de socializare. “ Condoleanțe familiei și celor dragi lui Kelly Meafua. Sprijin pentru prietenii, jucătorii, personalul și suporterii noștri Montalban »a postat pe Twitter Union Bordeaux-Bègles.

„FCG împărtășește tristețea și durerea familiei lui Kelly Meafua și a clubului Montauban. Gândurile noastre sunt cu tine în această perioadă dificilă.”a postat pe Twitter clubul de la Grenoble (Pro D2).

„Anunțul morții lui Kelly Meafua lasă lumea rugby-ului în stare de șoc. LNR transmite cele mai profunde condoleanțe familiei, celor dragi, clubului și colegilor de echipă.”a reacţionat Liga Naţională de Rugby.

Fostul internațional de rugby samoan la șapte, Kelly Meafua a sosit în Franța în 2015 și și-a început cariera în Franța, la Narbonne. Apoi a trecut prin Béziers în 2018, a luat o pauză din Australia, înainte de a se alătura lui Montauban în 2020. În acest sezon, a jucat 24 de meciuri de ligă și a marcat opt ​​încercări. Devenise unul dintre pilonii grupului și de curând își prelungise contractul pe un an. În vârstă de 31 de ani, Kelly Meafua era tată a trei copii și urma să fie tată pentru a patra oară în săptămânile următoare.

Rugby. Ce știm despre moartea jucătoarei din Montauban Kelly Meafua

Add Comment