Olivier Aubin-Mercier | Le millionnaire qui n’aime pas parler d’argent

Lui Olivier Aubin-Mercier nu-i place să vorbească despre bani. Asta e rău, pentru că de când și-a câștigat lupta pe 25 noiembrie pentru a deveni campion la categoria ușoară a Professional Fighters League (PFL), toată lumea vorbește despre el.


Este că luptătorul în vârstă de 33 de ani a primit un cec de un milion de dolari, care i-a fost dat în direct în octogon în format gigant. Maestrul de ceremonii l-a întrebat ce are de gând să facă cu o asemenea sumă. A ales să plece.

„Quebec s-a întors, tabarnak”, a răspuns el la microfon, în fața unei mulțimi nedumerite din New York și a unui Georges St-Pierre căruia nu-i venea să creadă ce aude.

Când Presa îl întreabă din nou, râde. „Oh, nu, ai căzut în capcana de a pune întrebarea de un milion de dolari! „Lansează luptătorul înainte de a spune o poveste gustoasă.

„În noaptea trecută eram fierbinte și mi-am cumpărat o carte holografică Charizard [un Pokémon]. Nu știu de ce am făcut asta, poate ca să-l fac pe fratele meu să râdă. Faque acolo, aștept un card de câteva mii de dolari. Tsé când ai fulgeră a doua zi si spui:La dracu, sper că a fost un vis”… Nu a fost un vis. »

Olivier Aubin-Mercier este uneori burlesc în interviuri. Dar nu este nimic fantastic în călătoria sa de luptă: acest sportiv hotărât a avut parte de eșecuri, dar a perseverat până când a câștigat cea mai mare victorie din carieră pe 25 noiembrie.

„A dat dovadă de multă rezistență, perseverență, notează într-un interviu prietenul său Georges St-Pierre. Este într-adevăr o poveste frumoasă. Când lucrurile merg bine, este ușor să continui. Dar când lucrurile merg prost, atunci vezi cine are forță de caracter. »

În depresia pandemică

Povestea lui Olivier Aubin-Mercier a început în adversitate. Tânăr judoka cu doar un an de experiență, s-a înscris la sport-studii la judo. Își petrece primul an „făcându-și să-și bată fundul”. Apoi, în anul următor, a ajuns pe locul doi la Campionatele Canadei.

Când a renunțat la judo pentru a se introduce în artele marțiale mixte la vârsta de 21 de ani, progresul său a fost fulgerător. El câștigă primele patru lupte profesionale într-o manieră rapidă, apoi se regăsește în serialul TV Luptatorul suprem și în pragul UFC. Își pierde lupta în finală.


FOTO EDOUARD PLANTE-FRÉCHETTE, ARHIVELE LA PRESSE

Olivier Aubin-Mercier la sala de sport Tristar din Montreal în 2014, chiar înainte de prima sa luptă în UFC și prima sa înfrângere în carieră

„Cu antrenorii mei și agenții mei, vorbim uneori despre asta: cred că am fost lansat în UFC prea repede în cariera mea, analizează Aubin-Mercier. Am avut patru lupte, cinci minute de experiență când am început în UFC. UFC este mult prea stresant pentru a încerca să se îmbunătățească. Băieții sunt prea buni. »

Apoi a câștigat șapte dintre cele opt lupte ale sale în UFC, înainte de a suferi trei înfrângeri la rând. Cel mai recent vine în iulie 2019.

Când a lovit pandemia, aventura lui Aubin-Mercier în UFC sa încheiat. Se trezește cu luni lungi fără o luptă înaintea lui. Se gândește la viitorul său.

„Te pui la îndoială, te îndoiești de alegerile pe care le-ai făcut în viață”, spune sportivul. „Chiar și cei din jurul meu au simțit o anumită neliniște. — Ah, vei continua să urmezi acel vis? Sunt oameni apropiați care m-au întrebat, nici acum un an, când aveam de gând să opresc asta, această carieră. »

Fără lupte, fără venituri. Își vede economiile topindu-se vizibil. Așa că începe să antreneze clienți într-un parc în vara lui 2020 pentru a câștiga bani.

Cu toate acestea, Aubin-Mercier a ales să continue. „Încă eram pasionat de sportul meu. Și am crezut că sunt chiar mai bun decât atunci când eram în UFC. M-a ajutat să perseverez. »

unul anul trecut

Șase victorii. I-au trebuit șase victorii la rând să devină campion PFL, să câștige cecul suculent de milioane de dolari și să-și schimbe viața.

Aubin-Mercier se află acum la 33 de ani, la apogeul carierei sale. El crede că nu a fost niciodată un luptător mai bun sau un luptător mai complet.


FOTO DE PE INSTAGRAM

Olivier Aubin-Mercier în timpul antrenamentului cu Georges St-Pierre în 2019

„Cred că mai am un an. Tocmai am făcut patru lupte într-un an, acel magane. M-am simțit obosit anul acesta. Aștept cu nerăbdare încă un an ca acesta și poate o luptă de rămas bun după aceea. »

Vrea să-și petreacă ultimul an în PFL, visează să mai câștige un milion și să lupte acasă, în Quebec. Sirenele UFC nu-l mai fac să viseze.

Dacă aș fi Olivier, sincer cred că aș rămâne în PFL. Este alegerea lui. Dar cred că sunt mult mai mulți bani de câștigat în PFL.

Georges St-Pierre, fost campion UFC

Aubin-Mercier nu vrea să se gândească prea mult la după carieră. „Eu, barista fiind, m-aș bucura foarte mult”, spune cel care ar fi un analist de top la TV sau la radio.

Începe să se gândească serios la ce va face cu bursa lui din 25 noiembrie. „O să cumpăr bitcoini, asta le spun oamenilor să nu mai vorbească cu mine despre bani. Toată lumea îmi vorbește despre bani. Eu, urăsc să vorbesc despre bani. »

Când oamenii de la PFL au venit la lui cinci și jumătate din Ville-Émard pentru o filmare, nu au putut să nu remarce: „Îmi imaginez că vei schimba locul dacă câștigi? »

„Eu, îmi place apartamentul cu 1.000 de dolari pe lună. Mă gândeam să-l păstrez”, a spus el. Doar că și-ar dori o curte pentru a instala un butoi de gheață pentru a face băi reci și, de ce nu, un mic spa.

Începe așadar să viseze să cumpere un apartament cu o curte mică, cu un dormitor pentru fiica lui de 11 ani.

Poate mai mult decât un apartament și cu siguranță mai mult decât o carte Pokémon, această victorie îi aduce lui Aubin-Mercier un sentiment pe care nu l-a cunoscut de mult timp.

„Cel mai frumos lucru este că acum nu mai sunt stresat. Ultimele lupte, le-am terminat și, imediat, m-am gândit la următoarea. Acolo, chiar sunt în vacanță ”, a spus luptătorul.

„Acea bursă îmi oferă liniște sufletească. »

Add Comment