Le CH est-il une superpuissance en devenir? 1ère partie

Indiferent de succesul relativ al lui CH până acum în acest sezon, planul lui Gorton și Hughes este să construiască o listă care va dura mult timp. O repeta de la preluarea mandatului. Nu vrem să știm nimic despre un fulger în echipa pan precum finalista din 2021.

Planul este de a construi dintr-un nucleu tânăr cu un nivel ridicat de talent. Iar pentru ca echipa să fie bună multă vreme, acest nucleu talentat trebuie să fie cât mai mare.

Acesta este singurul mod de a construi ceea ce ar trebui să fie numit a superputere.

Există deja câteva elemente clar vizibile.

În primul rând, primul trio din CH – pe care unii le place acum să-l porecleze trio-ului „NiColeDach” (eu sunt unul!) – ne arată o chimie și o complementaritate cu trei jucători pe care le-am văzut rar în ultimii 25 de ani.

Chiar dacă nu există nicio garanție că vor petrece chiar și restul sezonului împreună, ne putem spune „în sfârșit niște talent de top în atac!” »

Dar dacă lărgim puțin analiza, ne putem întreba câți jucători de nivel înalt trebuie să numărăm pentru a intra în cercul echipelor aspirante, să zicem jucători demni de top 10 (limită top 15 în recolte bune) din anul lor de proiect?

Câteva exemple recente

Desigur, nu există un număr magic aici, dar când te uiți la superputeri NHL care au câștigat Cupa Stanley în ultimii ani, nu poți să nu fii impresionat de dimensiunea jucătorilor de bază care se potrivesc acestui profil.

Practic, atunci când o echipă poate conta pe un astfel de nucleu de jucători demni de top 10-15șansele lui de a câștiga Cupa Stanley cresc de zece ori destul de repede.

Au fost o duzină bună în Avalanșă anul trecut. Șase identificabile cu ochii închiși, alți șase care prezintă candidaturi serioase pentru top 10 din anul respectiv.

Desigur, Makar (4e2017), Rantanen (10e2015), Mackinnon (1er2013), Landeskog (2e2011), Kadri (7e2009) și Johnson (1er, 2006) toți încă se califică cu ușurință printre cele mai bune zece selecții ale licitației lor. Nici măcar nu trebuie să verifici Hockey DB pentru a fi convins.

Mereu întotdeauna mai bine cu băieți care au aceleași idei din linie…
(Credit: Captură de ecran)

Dar ar mai exista Nichushkin (10e2013), Burakovski (23e2013), Girard (47e2016), sau chiar Lehkonen (55th, 2013) care ar merita să fie luate în considerare pentru top 15-20 în 2013 și 2016.

Fără a-i uita pe tinerii Byram (4e2019) și Newhook (16e2019), precum și portarul Darcy Kuemper, unul dintre cei mai buni portari ai anului 2009 cu Robin Lehner.

Pe scurt, Avalanche a câștigat Cupa Stanley cu echivalentul unei mini-echipe de vedete.

Din puterea stelelorerau metri pătrați în vestiar și pe gheață!

Același lucru cu Lightning în timpul celor mai recente cuceriri ale lor: aproximativ o duzină de jucători demni de acest lucru top 10-15 din anul de draft, incluzând Stamkos, Hedman, Kucherov și Point, dar și Killhorn, Maroon, Palat și Vasilevskiy. Ceea ce este remarcabil la Lightning este că puțini dintre jucătorii lor vedete au fost aleși în top 10.

În ceea ce pare a fi un model mai apropiat de baza pe care o construiește în prezent canadianul, adică fără a conta pe superstaruri precum Mackinnon, Makar, Kucherov, Stamkos, Hedman și Vasilevskiy, albaștrii au avut și un nucleu compus dintr-o duzină foarte jucători solidi care s-ar regăsi cu toții retroactiv în culmile anilor lor de selecție.

Nucleul CH

Deși se află încă la începutul „micii” sale reconstrucții, dacă ar fi trebuit refăcute unele repechaje, putem deja să vedem că CH echipează un număr interesant de jucători care merită să fie printre primii 10 ai anului de draft.

În primul rând, uitându-ne la formația actuală, am număra rapid șase. Retroactiv, unii ar fi probabil chiar în top 5.

Deci, să începem cu Slavkovsky, Guhle și Caufield. Vom completa tabelul mâine cu restul analizei.

Juraj Slafkovsky, 1er total alegeri, 2022

Imposibil să nu-l includ pe cel mai tânăr, Juraj Slafkovsky, Alesul ultimei repechaje în acest nucleu dur. In zilele de azi, sclav este singurul jucător de la ultima licitație de amatori care a marcat cel puțin un gol în NHL. Are deja patru și este încă foarte realist să îi prezicem vreo cincisprezece pentru sezonul acesta, poate chiar 20, mai ales dacă ar fi moștenit responsabilități sporite până la sfârșitul calendarului, așa cum parem înclinați să facem cu cea mai recentă promovare a lui alături. Sean Monahan.

CMY-ul? Laval?

Nu imposibildar chiar nu aș paria prea mult pe asta.

Desigur, în această etapă, nimeni nu poate garanta că marele slovac va fi printre primii cinci ai vintage lui în 4-5 ani. Dar cine ar fi suficient de nebun pentru a paria împotriva șanselor lor?

Pare cel puțin de neconceput că într-o zi l-am putea găsi în afara top 10 din 2022.

Acesta este un gest pe care probabil îl vom vedea din ce în ce mai des în lunile și anii următori…
(Credit: Captură de ecran)

Slaf a sosit așa cum a fost anunțat: mare, rapid, protecție bună la puci, lovitură excelentă. Dar aș spune, spre surprinderea mea, că unora le place lui Mathias Brunet, dar și el a fost un susținător înainte de vremea lui Slafkovsky, încă îi subestimează puțin prea mult simțul jocului și calitățile sale de trecător. Tânărul a avut puține ocazii să ne arate întinderea atributelor sale cu Jake Evans în contextul misiunilor preponderent defensive, pe care și le-a achitat destul de bine.

După părerea mea, fără a fi jucător cerebral ca Suzuki, nici el nu este ca Josh Anderson, așa cum se sugerează în fragmentul radio al lui Mathias Brunet. Chiar dacă nu este întotdeauna perfect, în ciuda timpului de joc limitat și a oportunităților ofensive, el ne-a arătat deja câteva fulgeră a simțului său de joc și a viziunii sale de la începutul sezonului.

În plus, are doar 18 ani și încă mai poate învăța o mulțime de lucruri ascultându-i pe ale lui antrenori, observând colegii de echipă și câștigând experiență pe patinoare mai mici. Nu este doar înnăscut, multe lucruri se dezvoltă…

Pe scurt, chiar dacă mai trebuie să învețe cum să se protejeze mai bine și mai trebuie să-și lucreze echilibrul pe patine, începătorul nu ne-a arătat prea multe semne îngrijorătoare până acum. Dimpotrivă, să-l imaginezi la 22-23 este aproape înfricoșător în sensul bun… Și pentru cât merită, la aceeași vârstă, Caufield și Suzuki erau încă la doi ani distanță de NHL…

În cinci ani, este cel puțin destul de legitim să vedem în el o versiune îmbunătățită a lui Valeri Nichushkin, pentru că este cu mult înaintea lui la aceeași vârstă. Nichushkin nu a înflorit cu adevărat până la 27 de ani! De asemenea, vom vedea destul de curând în ce măsură pot rezista comparațiile mai îndrăznețe cu Jagr și Hossa.

Martin St-Louis și restul organizației au ales o abordare treptată cu Slafkovsky, una în care nu i s-au dat responsabilități grele încă de la început.

Dar cu puțina curățenie care va avea loc în lunile următoare și de acum până la următorul cantonament, suntem deja curioși să vedem ce se întâmplă mai departe cu tipul mare, pe care îl vedem întotdeauna posibil în stânga lui Suzuki și Caufield.. .

Printre altele, pentru a-l plasa acolo, cu o lună și jumătate înainte de ultima repeșcare mi-am dorit, împotriva tuturor pronosticului (sau aproape), ca CH-ul să-l trimită pe primul loc.

Dar deocamdată, meciurile cu veteranul Monahan sunt exact ceea ce i-ar prescrie medicul.

Kaiden Guhlé, 16 anie total alegeri, 2020

Personal, în ciornă simulatăAm crezut că Panthers vor sări pe Bine Kaiden la 12erang în 2020. Florida s-a îndreptat în cele din urmă către Anton Lundell. Nu este o alegere rea. Dar am revenit la 16e rang, Timmins avea omul lui și nu a ezitat prea mult.

Guhle a fost atât o alegere destul de sigură – robustă ca naiba, lider natural, caracter –, dar și un apărător cu un potențial ofensiv intrigant: un patinator de excepție, cu un șut devastator, dotat cu un bun simț al jocului. a înregistrat 56 de puncte în 61 de jocuri anul trecut în WHL (inclusiv playoff-urile) are deja 9 puncte în 23 de jocuri în NHL. Și, uitați-vă cum pleacă, va întoarce din ce în ce mai multe capetele cu descoperirile sale incisive în zona adversă…

Descoperiri care vor duce la acest tip de obiectiv:

Dacă s-ar face din nou, mulți ar estima fără îndoială că Guhle nu are nimic de invidiat pe Jamie Drysdale și Jake Sanderson – primii doi apărători aleși în 2020, respectiv la 5 ani.e și 6e rang – și că ar fi trebuit să fie recrutat mult mai devreme de 16e rang…

Citiți mai întâi aici, dacă va continua să acumuleze minutele mari și să îndeplinească misiunile importante care i-au fost încredințate și termină cu aproximativ treizeci de puncte, Guhle va fi considerat printre finaliștii la Calder .

Cole Caufield, 15 anie totalul alegerilor în 2019

Am comentat deja în numărătoarea noastră anuală de speranțe asupra anomaliei care i-a constituit începutul de sezon în 2020-2021. Dar, după ce și-a revenit din răni minore și în urma sosirii lui Martin St-Louis, totul a revenit rapid la normal pentru Cole „Goal”, care a marcat cu o rată de peste 45 de goluri pe an din februarie anul trecut.

Nimeni nu vrea să scape de potențialii marcatori de 50 de goluri top 15. Totuși, asta a făcut mulți oameni în 2019!

Goluri de genul ăsta, Caufield a marcat deja în pică în programul de dezvoltare american:

De refăcut, în afară de Jack Hughes (1er), poate Trevor Zegras (9e) și Moritz Seider (6e), pe cine ai lua cu siguranță înaintea lui Cole Caufield în top 5?

Matt Boldy (12e) și Spencer Knight (13e)?

Hmmmmm, nu sunt sigur…

Caufield, care și-a îmbunătățit și mai mult viteza loviturilor, joacă acum cu mai multă încredere și fără ezitare. Un jucător eliberat care, prin stilul său de joc, pare și el pe cale să stea departe de infirmerie, o altă cheie pentru a deveni rapid unul dintre cei mai buni lunetişti de pe circuit, unul dintre cei mai buni ai generaţiei sale.

Și unul slam dunk pentru top 10 din 2019.


Continuăm mâine cu ceilalți jucători ai actualei ediții demne de top 10 a repechajului lor, dar și cu niște speranțe care prezintă deja profilul. Vom încheia cu o analiză a portretului general care se află în fața lui Gorton și Hughes cu privire la visul lor de a înființa acest celebru nucleu. de foc.

De câți jucători de nivel înalt mai are nevoie CH pentru a se regăsi printre puterile viitoare ale NHL? Și chiar are nevoie de un Bedard sau de un Fantilli pentru a deveni o formațiune aspirantă, o superputere capabilă să le ridice pe toate?

Add Comment