Jayson Tatum, Jaylen Brown și Marcus Smart în sfârșit în finala NBA!

De multe ori au esuat. De multe ori pasul finalelor NBA s-a dovedit a fi prea mare. Dar asta e, au reușit în sfârșit să-și valideze biletul pentru a juca cel mai mare serial al sezonului. Jayson Tatum, Jaylen Brown și Marcus Smart sunt acum campioni estici după ce au câștigat Game 7 la Miami în această seară, o victorie care dovedește procesul de maturizare al trio-ului din Boston.

A fost o perioadă în care mulți Hexperts s-au întrebat dacă Jayson Tatum și Jaylen Brown erau menționați să fie împreună. A fost o vreme când Marcus Smart era în zvonurile de transfer. A fost o vreme când cei din urmă i-au criticat public pe primii doi pentru tendința lor de a nu trece mingea. Astăzi pare demult, dar asta a fost cu doar câteva luni în urmă, când Celtics erau la ani lumină de a arăta ca echipa actuală care tocmai și-a câștigat locul pentru a concura în finala NBA. Și ca simbol, acest trio a fost cel care a dus Boston la victorie aseară pe podeaua Heat: 26 de puncte – 10 recuperări – 6 pase decisive pentru MVP-ul seriei Jayson Tatum, 24 de puncte – 6 recuperări – 6 pase decisive pentru Mister Brown, 24 de puncte – 9 recuperări – 5 pase decisive pentru Marcus Smart. Potrivit contului de Twitter Istoria NBA, este doar a doua linie din istoria Big League care finalizează Jocul 7 cu o linie de statistică de 20-5-5 fiecare (după Magic Johnson, James Worthy și Byron Scott de la Lakers în 1988). JT a demonstrat încă o dată noaptea trecută că acum este mult mai mult decât un marcator izolat și că a devenit un jucător hiper complet, precum și o adevărată amenințare în crearea jocului. Alaturi de el, intr-un rol de numarul 2, Brown a ajuns sa-si aduca calitatile de marcator incercand sa limiteze cat mai mult erorile, si nu a uitat sa contribuie in celelalte aspecte ale jocului. În ceea ce-l privește pe Marcus, el a arătat încă o dată că este mult mai mult decât Apărătorul anului pentru echipa sa, egalându-și recordul de punctaj la aceste playoff din 2022 și terminând atât al treilea marcator, cât și cel mai bun trecător din Boston în această serie. Pe scurt, o modalitate grozavă de a-și încununa cel mai mare succes împreună, ei care au împărtășit multe suișuri și coborâșuri în ultimii ani.

Brown și Smart s-au aflat în a patra finală a conferinței din acest an împotriva Miami. Jayson Tatum, care a ajuns în NBA în 2017, juca al treilea. De fiecare dată până acum, se terminase cu eliminare la porțile finalei NBA. Mai întâi, 2017, când Cavaliers lui LeBron James și Kyrie Irving au spart pur și simplu Boston cu 4-1. În anul următor, atunci, când Boston – purtat în special de un Brown în plină progresie și un Tatum nu departe de a fi excepțional în costumul său de începător – pierduse cu puțin împotriva Regelui Cleveland în timpul unui Game 7 în House. O poveste grozavă, având în vedere absențele începătorilor Kyrie și Gordon Hayward, dar înfrângerea celui de-al șaptelea joc a lăsat inevitabil un gust prost în gură, în special pentru Jaylen și Marcus care rataseră evenimentul (5/18 în lovitură). pentru JB, 1/10 pentru Marcus). Și atunci evident, nu am uitat această serie dintre Boston și Miami (deja) în bula Orlando, câștigată cu 4-2 de o echipă oportunistă Heat în fața erorilor făcute de Celtics. În special în această bulă au zburat scaune în vestiar după înfrângerea jocului 2, Marcus Smart și Jaylen Brown chiar trebuind să fie despărțiți de colegii lor pentru a preveni degenerarea și mai mult.

Ați observat singur, există experiență cu acești Celtici și în special cu acest trio. Și din nou, am putea să vă citam alte episoade, dar nu acesta este subiectul la momentul acestor rânduri. Subiectul este că Greens of Tatum – Brown – Smart tocmai au făcut un pas mare pentru a-și acorda dreptul de a gusta în sfârșit finala NBA., toate acestea după un sezon cu doar 50% victorie anul trecut și o primă parte mediocră a campaniei în 2021-22. Câștigând Conferința de Est în acest an, trio-ul a demonstrat că pot lucra împreună pentru a-i duce pe Celtics într-un loc pe care nu l-au mai pus piciorul din 2010. precum și în evoluția foarte pozitivă a Celtics de cealaltă parte a terenului, cei trei își pot savura acum realizarea, chiar dacă, evident, mai sunt patru succese de urmat pentru a completa cercul.

„Am trecut prin multe. Sânge, sudoare și lacrimi. În fiecare an, când eram în această situație, trebuia să ne uităm în oglindă și ne dorea. Nu am vrut să se întâmple asta din nou. Prin ce a trebuit să trecem în ultimii ani, adversitatea pe care am întâlnit-o la începutul sezonului, asta ne-a permis să facem ceea ce trebuia să facem în acest Joc 7. […] Franciza a avut încredere în noi și ne-a permis să ne corectăm greșelile. Am crescut și a fost benefic pentru noi pe termen lung. »

– Marcus Smart, într-o conferință de presă de după meci

În decembrie anul trecut, aproape nimeni nu a crezut în capacitatea Bostonului de a câștiga Conferința de Est. Ne-am întrebat dacă trio-ul Tatum – Brown – Smart era pe cale să explodeze. Dar iată-i astăzi, șapca „NBA Finals 2022” fixată cu mândrie pe cap și cu visele la titlu mai intense ca niciodată.

Add Comment