Garcia straluceste impotriva lui Raducanu, Humbert il scoate pe Ruud, Djokovic usor… Ce sa retinem de miercuri

A doua rundă de la Wimbledon a început miercuri, 29 iunie, pe gazonul Londrei. Programat pentru deschiderea de pe terenul central, Novak Djokovic și-a derulat tenisul pentru a se califica, în timp ce francezul Ugo Humbert l-a doborât pe Casper Rudd, al șaselea jucător din lume. Mare prestație și a Carolinei Garcia, în stare de grație împotriva britanicei Emma Răducanu. Pe de altă parte, capul de serie nr. 2 al turneului feminin, Anett Kontaveit, a luat deja ușa.

Novak Djokovic merge mai departe, Carlos Alcaraz fără să tremure, Andy Murray pe margine

Spre deosebire de primul său tur împotriva coreeanului Soon-woo Kwon, Novak Djokovic nu a lăsat niciun set pe drum de data aceasta. Contrar australianului Thanasi Kokkinakis (locul 79 mondial), sârbul a jucat solid pentru a câștiga ușor în trei seturi (6-1, 6-4, 6-2) și 2h03 de joc.

Dominând serviciul său, capul de serie numărul 1 a avut un singur punct de break de eliminat. „Vântul a complicat servirea, dar am făcut o performanță de foarte bună calitate”, s-a bucurat după victoria sa. În aceste condiții, australianului îi este greu să concureze puțin cu triplul deținător al titlului (și șase victorii în total). În căutarea unui al 21-lea titlu de Grand Slam, Novak Djokovic se va opune în turul al treilea compatriotului său Miomir Kecmanovic (al 30-lea).

Puțin mai târziu, spaniolul Carlos Alcaraz a făcut o scurtă lucrare cu olandezul Tallon Griekspoor. În două seturi, nuggetul iberic s-a derulat chiar dacă a fost spânzurat în setul secund (6-4, 7-6 [7-0], 6-3). În turul următor îl va înfrunta pe germanul Oscar Otte. Andy Murray a luptat bine împotriva gigantului John Isner, dar, în ciuda unei curți centrale câștigate cauzei sale, draga britanică a fost nevoită să cedeze colosului din Carolina de Nord (6-4, 7-6). [7-4]6-7 [3-7], 6-4). Este prima dată când Murray pierde în turul doi de la Wimbledon după treisprezece succese în această etapă a Grand Slamului englez.

Humbert își recăpătă culoarea demitendu-l pe Ruud

Messinul pare să se întoarcă. Fost al 25-lea jucător din lume (în iunie 2021), coborât pe locul 112, Ugo Humbert a eliminat recentul finalist de la Roland-Garros, Casper Ruud, în patru seturi (3-6, 6-2, 7-5, 6-4). Stângaciul a găsit cheile pentru a-l împiedica pe norvegianul, nu neapărat un mare specialist în iarbă, să-și dezvolte jocul. Ocupând locul șase în clasamentul ATP, Humbert își continuă seria bună împotriva jucătorilor din top 10, cu un record de șapte victorii pentru cinci înfrângeri.

După luni de dificultăți, datorate în special unui lung Covid-19, francezul s-a alăturat turului al treilea de la Wimbledon, cel mai bun rezultat al său de Grand Slam de la optimile de finală pe iarba engleză în 2019. Îl va înfrunta pe belgianul David Goffin.

Pe de altă parte, pentru Adrian Mannarino și Quentin Halys, Wimbledonul este acum un lucru din trecut. Primul dintre ei nu a existat neapărat împotriva americanului Tommy Paul și a fost învins în trei seturi (6-2, 6-4, 6-1). Pe de altă parte, Halys s-a luptat cu georgianul Nikoloz Basilashvili timp de patru seturi (7-6, 6-0, 7-5, 7-6), dar a trebuit să se plece în fața experienței adversarului său.

Caroline Garcia tratează împotriva Emmei Răducanu, Diane Parry îl așteaptă pe Ons Jabeur

Era de nejucat. De la primul până la ultimul punct, Caroline Garcia i-a luat măsura adversarei ei zilei, noua vedetă britanică a tenisului, Emma Răducanu, pe locul 11 ​​mondial, în două seturi scurte (6-3, 6-3). Dacă ar fi putut să fie îngrijorată în mijlocul turului doi după ce a fost spartă de adversarul ei, lioneza nu s-a lăsat niciodată depășită de evenimente și de un public cucerit cauzei lui Răducanu.

“Se simte bine când ai un șir de victorii! A fost un titlu săptămâna trecută, dar aici trebuie să începi de la zero și a trebuit să lupt în primul tur”, a spus Caroline Garcia pe terenul central după succesul ei. Jucătoarea tricoloră o va înfrunta în runda următoare pe chinezul Shuai Zhang, pentru a încerca să se alăture, la fel ca în 2018, fazele eliminatorii de la Wimbledon.

La rândul ei, Diane Parry și-a asumat statutul de favorită împotriva japonezei Mai Hontama. Franțuzoaica, locul 77 în lume, a eliminat rivala sa japoneză, 139 în clasamentul WTA, în două seturi și puțin peste o oră și jumătate de joc. Va avea multe de făcut în turul următor pentru că tunisianca Ons Jabeur, a doua mondială și câștigătoare ușoară a turului doi (6-4, 6-0) este cea care se va afla pe partea cealaltă a terenului.

Anett Kontaveit deja eliminată

A treia jucătoare în lume și cap de serie nr. 2 la Wimbledon, Anett Kontaveit nu va merge mai departe de turul doi. Eliminat deja în primul tur de la Roland-Garros, estonianul a fost dominat în lățimi mari de germanul Jule Niemeier, totuși pe locul 97 în clasamentul WTA.

Anett Kontaveit a pierdut în două seturi (6-4, 6-0), în 59 de minute, în timpul unei întâlniri la care nu a obținut niciun break point. La 26 de ani, ea nu va depăși, așadar, turul al treilea de la Wimbledon pentru prima dată în carieră. Tabelul se deschide așadar puțin mai mult pentru tunisianul Ons Jabeur, cap de serie nr. 3. La rândul său, Jule Niemeier o va provoca în runda următoare pe ucraineanca Lesia Tsurenko (a 101-a).

Add Comment