descoperirea noastră a SUV-ului 100% electric

Absent de la Mondial, dar acolo oricum! Prietenii noștri de la Mercedes ne arată noul SUV electric al mărcii la Paris. Acesta este SUV-ul Mercedes EQE.

Tocmai la Muzeul Rodin ne primește producătorul, pe marginea Mondial de l’Auto. Nereușind să expună la expoziție, Mercedes a profitat de ocazie pentru a organiza propriul său mic eveniment la Paris. Oportunitatea de a ne arăta întreaga sa gamă electrică, dar și și mai ales de a dezvălui SUV-ul Mercedes EQE. Versiune AMG bonus.

SUV-ul Mercedes EQE din partea aspectului: veriga lipsă

Între un SUV EQC esențial și un SUV EQS de lux, singurul lucru care lipsea era el. SUV-ul Mercedes EQE este, fără a fi surprinzător, veriga lipsă din gama EQ. Pentru a spune simplu, preia baza tehnică și aspectul sedanului EQE, într-o versiune „all-road” înălțată. Suficient pentru a-l face un SUV cu EQS redus, cu liniile sale fluide care se potrivesc cu restul gamei. Nimic nou în ceea ce privește stilul: panou negru în față, bandă LED în spate, mânere încastrate, nimic nu iese în afară. Caroseria are o aerodinamică optimizată (Cd de 0,25). Parțial, în special datorită capotei care se extinde spre stâlpii parbrizului. SUV-ul EQE se așează pe jante de 19 până la 22 de inchi și poate găzdui o bordură opțională. Aspect de aventurier garantat? Te lăsăm să fii judecător.

Dimensiunile sale: 4,86 ​​m lungime, 1,94 m latime si 1,69 m inaltime. Adică cu 9 cm mai scurt, cu 3 cm mai lat și cu 6 cm mai înalt decât sedanul EQE. Să nu uităm de un ampatament de 3,03 m pentru SUV-ul Mercedes EQE, față de 3,12 m pentru sedan. Dimensiuni de ansamblu foarte apropiate de un alt SUV german, Audi e-tron S. Designul său mai curbat îi conferă însă SUV-ului EQE un aer mai impunător sau chiar un aspect dolofan. La Automobile Propre, confirmăm: este în mod firesc mai discret și urban decât SUV-ul fratelui mai mare EQS. La rândul ei, o versiune AMG ne surprinde pentru a fi dezvăluită în același timp. Modificările exterioare rămân însă discrete, cu jante și insigne esențial specifice modelului prezentat. Prin urmare, sub capotă și în interior SUV-ul Mercedes-AMG EQE evoluează cu adevărat.

Interior high-tech: 1,40 m de Hyperscreen!

Mercedes obligă, poziția de conducere dă loc de mâna ecranelor tactile. Asistați la impresionantul Hyperscreen format din 3 ecrane cu o separare aproape invizibilă, pentru o suprafață de afișare de 1,40 m! Un tablou de bord foarte high-tech perfect integrat în interiorul premium și elegant care îl înconjoară. SUV-ul Mercedes EQE din fața noastră are un interior alb cu tapițerie din piele maro. Per total, un mix șic și modern așa cum știe producătorul. Toate comenzile aflate la îndemâna șoferului sunt sensibile la atingere, inclusiv pe volan și consola centrală. Cele câteva momente petrecute la bord dezvăluie scaune din spate foarte promițătoare. Camera pentru genunchi și apărătoarea de acoperiș anunță spațiu și confort pentru călătorii lungi. Portbagajul evoluează de la 520 la 1.675 litri. Vizavi, SUV-ul Mercedes-AMG EQE îl joacă puțin mai sportiv.

Versiunea AMG joacă cartea atemporală a interiorului gri/negru, Alcantara și ambianța din fibră de carbon. O abordare sportivă destul de clasică, dar care salută un nou detaliu: sunetul. Marca a petrecut într-adevăr minute lungi prezentând calitatea audio la bordul SUV-ului EQE. Inginerul de sunet/mixare Derek Ali (MixedByAli pentru iubitorii de muzică cunoscători) a fost chiar la îndemână pentru o demonstrație de sunet captivantă. Sunet Dolby Atmos perfect pentru ascultarea muzicii, dar care contribuie și la experiența de condus în acest caz. SUV-ul AMG EQE are într-adevăr dreptul la un sunet artificial „sportiv” special conceput pentru difuzoarele sale. Înțelegeți prin aceasta sunetul spațial caracteristic mașinilor electrice, dar cu o notă de caracter și agresivitate. Este departe de a fi la fel de îmbătător ca un V8, dar apreciem efortul. Rămâne de văzut dacă asta ne va face să râdem sau să zâmbim la volanul SUV-ului Mercedes EQE.

Performanță și autonomie: până la 590 km

La fel ca EQE și EQS, SUV-ul Mercedes EQE se bazează pe platforma EVA2 a producătorului. Cinci motoare sunt împărțite între versiunile standard și AMG. EQE 350+ (215 kW, 292 CP, 565 Nm) în tracțiune spate, EQE 350 4Matic în tracțiune integrală (765 Nm). EQE 500 4Matic urcă cu 300 kW (408 CP) pentru un cuplu de 858 Nm. AMG EQE 43 4Matic + dezvoltă 350 kW (476 CP) pentru un cuplu de 858 Nm, de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde. În cele din urmă, AMG EQE 53 4Matic+ limitează gama cu 505 kW (687 CP) și 950 Nm de cuplu. Acolo, 0 la 100 este filmat în 3,5 secunde cu pachetul AMG Dynamic Plus. Acesta din urmă aduce viteza maximă la 240 km/h în loc de 220, față de 210 în 43 4Matic+. Accelerații impresionante la vedere pentru variantele AMG așadar! Ceea ce face ca Mercedes să se concentreze mai degrabă pe partea audio decât pe performanță și mai curios.

Mai ales că versiunile AMG au suspensii adaptive și direcție pe roțile din spate ca standard. În orice caz, cele cinci motoare se bazează pe o baterie de 90,6 kWh. Aceasta anunță 375 până la 590 km de autonomie (estimare WLTP) în funcție de versiunea aleasă. Pe partea de încărcare, acesta va fi de 11 kW ca standard sau 22 kW ca opțiune. Încărcarea rapidă este limitată la 170 kW, permițându-vă să recuperați 220 km de autonomie în doar 15 minute. Rețineți că încărcarea bidirecțională V2G este în program, dar va fi rezervată pentru piața japoneză. SUV-ul Mercedes EQE introduce, de asemenea, programatorul de încărcare Electric Intelligence, afișând intervalul adaptiv în timp real. Estimarea costului reumplerilor și timpilor de nefuncționare sunt la întâlnire. Asamblat în fabrica Tuscaloosa din Statele Unite, SUV-ul Mercedes EQE nu își dezvăluie încă prețurile în Franța.

Citeste si
Testul Mercedes EQS: electric de lux

Add Comment