Cu modelul Y Propulsion, Tesla a ucis competiția?

Modelul Y devine cel mai puțin costisitor Tesla. Marca americană a redus într-adevăr prețurile pentru versiunea sa Propulsion. Până la eliminarea competiției? Ne-am dus să vedem ce oferă.

În ianuarie 2021, Tesla a lovit puternic prin scăderea prețului Modelului 3. În urma acestei scăderi, care a permis mașinii să beneficieze de bonusul maxim, versiunea „Standard Autonomy Plus”, cu 448 km de autonomie, a fost afișată la doar €. 36.800. Mai bine, in noiembrie, autonomia a progresat la 491 km gratie unei baterii noi, fara crestere de pret.

Este suficient să spunem că competiția a avut cea mai mare dificultate în a concura! Dar în 2022, prețurile modelului 3 au crescut vertiginos. După diverse reevaluări, datorate în special creșterii materiilor prime, modelul de bază 3 este acum afișat de la 51.490 € inclusiv bonusuri! Prin urmare, rivalii au început să sufle. Până la sosirea modelului Y Propulsion.

Pentru că firma americană a lovit din nou puternic! Pe baza diferențelor de preț cu celelalte versiuni, ne așteptam la un preț de 56.490 € pentru modelul „foarte scurt” Y. Dar până la urmă sunt 49.990 €, excluzând bonusul de 2.000 €. Modelul Y este deci mai ieftin decât echivalentul Model 3. SUV-ul mai accesibil decât sedanul, este nemaiauzit! Concurența este încă eliminată? Am fost sa vedem ce ofera la acest pret.

Un coreean surprinde

Pe partea firmelor generaliste, găsim la Volkswagen ID.4 Pro, facturat la 50.850 €. Avantajul modelului: autonomie mai bună, cu 531 km. Modelul Y promite la rândul său 455 km (cu jantele standard de 19 inci). Pe de altă parte, VW-ul este mai puțin musculos, cu un motor de 174 CP. Conform informațiilor noastre, cel al Modelului Y ar fi aproape de 286 CP. Când modelul Y trece de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde, acest ID.4 durează aproape 9 secunde. Ford ar fi putut fi un concurent serios cu Mustang Mach-E, care anunță 269 CP și 440 km de autonomie în configurația de bază. Dar acum costă 56.400 €, în creștere față de 48.990 € la lansare!

La Kia, EV6, Mașina Anului 2022, este afișat la 51.990 EUR cu un motor de 229 CP și o baterie de 77,4 kWh (capacitate netă). Cu aceeași fișă de date, Hyundai Ioniq 5 original costă 49.700 de euro. Pentru ea, autonomie variaza de la 476 la 507 km in functie de jantele de 19 sau 20 inch. Accelerarea de la 0 la 100 km/h se realizează în 7,3 secunde. Pe scurt, din punct de vedere tehnic, suntem destul de aproape de Modelul Y. Cu toate acestea, acest preț corespunde finisajului de bază Intuitive, la dotare este adevărat deja generos (jante de 19 inchi, ecran dublu de 12,3 inchi, volan încălzit), dar mai puțin complet decât cel al modelului Y. Tesla oferă într-adevăr sistemul Autopilot sau Premium Audio ca standard.

Citeste si
Tesla Model Y decolează printre SUV-urile premium din Europa

Premium germană fidelă obiceiurilor sale proaste

Pe partea premium, Audi Q4 e-tron 40, cu 204 CP și bateria de 77 kWh (capacitate netă) începe de la 50.990 €. Performanța va marca timpul (de la 0 la 100 km/h în 8,5 secunde), dar autonomia maximă pe jantele de 19 inci este de 529 km. Preocuparea este că acest preț este în versiunea de bază. Iar pentru un model cu echipare deja mai apropiată, trebuie să urci la executiv (adaptive cruise control, MMI Navigation Plus) facturat la 57.200 €.

La Mercedes, suntem în mod clar în afara jocului: un EQB 250 de 190 CP cu 453 km de autonomie costă minim 58.200€! Modelul are insa avantajul de a avea 7 locuri. Și cum rămâne cu BMW. iX3, cu o autonomie de 461 km și performanțe similare modelului Y, pornește de la 69.950 €! Încearcă să treacă pilula cu echipament complet și un aspect îngrijit (pachetul estetic M Sport vine ca standard).

BMW mai are un cadou în buzunar: un an de încărcare oferit la Ionity. Companiile germane și coreene se bazează pe această rețea pentru încărcare rapidă. Tesla are, desigur, Supercharger-urile sale, a căror plasă este un atu important. În fața concurenței premium, Modelul Y are și avantajul reîncărcării rapide la cea mai mare putere maximă, chiar dacă este dezumflat pe propulsie la 170 kW. BMW este la 150 kW, VW și Audi la 135 kW. Totuși, Hyundai colectează 232 kW!

Până la urmă, afacerea de la întoarcerea la școală?

Confruntat cu referințele istorice ale premium, acest Model Y este foarte bine plasat, chiar dacă Audi Q4 e-tron nu este scufundat. Pe de altă parte, cu mărci generaliste, Tesla nu a renunțat la joc. Dacă unele modele sunt mai puțin eficiente, au o autonomie mai bună, iar clienții sunt foarte sensibili la acest lucru.

Un vehicul iese în evidență aici: Ioniq 5, care oferă mai multă autonomie în timp ce este mai ieftin. Coreeanul conduce punctul acasă cu puterea sa maximă de încărcare rapidă. Acest model evidențiază și un alt element: posibilitatea de negociere. Cu Tesla, sunt 49.990 EUR, punct. Alte mărci, chiar și premium germane, pot face o mișcare. Hyundai anunță de exemplu un gest de 2.500 € pe Ioniq.

Totuși, dincolo de fișa tehnică, o bună parte din valoarea vehiculului se află în imaginea mărcii. Și Tesla are cu siguranță un rating infernal… care tocmai îți permite să limitezi reducerea. Mai mult, pentru mulți, achiziția unui Model Y va fi motivată de oportunitatea de a-l putea revând ulterior fără să-l piardă aproape.

Add Comment