Bursa de valori: Wall Street se încheie în jos, dar își limitează pierderile datorită unei reveniri tehnice

(Foto: Getty Images)

RECENZII DE PIAȚĂ. Bursa de Valori din New York a încheiat vineri săptămâna în scădere, reușind totuși să-și limiteze pierderile grație unui rebound tehnic, chiar dacă investitorii rămân posomorâți.

Pentru a (re)consulta știrile pieței

Indicii bursieri la închidere

În Toronto, S&P/TSX a scăzut cu 62,89 puncte (-0,30%) la 20.633,28 puncte.

La New York, S&P500 a scăzut cu 23,53 puncte (-0,57%) la 4.123,34 puncte.

cel Nasdaq a încheiat cu 173,03 puncte (-1,40%) la 12.144,66 puncte.

cel DOW a scăzut cu 98,60 puncte (-0,30%) la 32.899,37 puncte.

cel cufundar a fost mai mică cu 0,0045 USD (-0,5740%) până la 0,7747 USD.

cel ulei a ajuns la 2,31 USD (+2,13%) la 110,57 USD.

aur a crescut cu 5,50 USD (+0,29%) la 1.881,20 USD.

cel bitcoin s-a încheiat cu 346,45 USD (-0,95%) la 35.937,47 USD.

Joi, piața din New York se prăbușise, îngrijorându-se din nou de traiectoria monetară a băncii centrale americane (Fed), precum și de incertitudinea geopolitică și economică.

„Piețele continuă să se întrebe dacă Fed poate aduce cu succes economia (SUA) la o aterizare slabă”, au scris analiștii Schwab într-o notă.

Amputat cu aproape 5% joi, Nasdaq-ul arată acum o pierdere de peste 25% de la maximul de la sfârșitul lunii noiembrie trecut.

Deja vizate joi, cele mai mari capitalizări ale ratingului, toate acțiunile de tehnologie, au rămas clar pe roșu, precum Amazon (-1,54%), Tesla (-0,56%), prin Nvidia (-1,02%) sau Alphabet (-1,17%) ).

Indicele VIX, care măsoară volatilitatea pieței, a crescut cu încă 12%, în creștere cu 34% în două zile.

Încă digerând anunțurile Fed de miercuri, ratele obligațiunilor încă mai urcau puțin. Randamentul obligațiunilor de stat americane pe 10 ani a crescut la 3,12%, apoi a scăzut la 3,06%.

Comercianții nu au fost încântați de raportul lunar privind locurile de muncă din SUA.

Seduși mai întâi de cele 428.000 de locuri de muncă create în aprilie, mai bine decât cele 380.000 așteptate, au văzut apoi elemente mai puțin încurajatoare.

Revizuirea descendentă de 39.000 pentru luna martie a temperat astfel cifra din aprilie.

„O reevaluare descendentă sugerează o schimbare de ritm” pe piața muncii, a decriptat, într-o notă, Chris Low, de la FHN Financial, în timp ce spectrul unei încetiniri economice planează deja de câteva săptămâni.

În plus, economiștii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o scădere ușoară a ratei de participare la forța de muncă (raportul dintre persoanele angajate sau aflate în căutarea unui loc de muncă și populația în vârstă de muncă).

Acesta este „un semn îngrijorător pentru companiile care se confruntă cu una dintre cele mai strâmte piețe de muncă din ultimele decenii”, a declarat Peter Essele de la Commonwealth Financial Network.

„Nu există nimic acolo care să conducă Fed într-un fel sau altul”, a concluzionat el, totuși, Chris Low.

Pentru Peter Cardillo, de la Spartan Capital, continuarea declinului Wall Street-ului este legată înainte de toate de factori tehnici. „Indicele S&P se află la un nivel crucial”, a explicat el și este pe cale să testeze pragul de 4.100 de puncte.

Dacă reușește să se închidă peste acest nivel, „s-ar putea ușura puțin piața”, a spus el. De fapt, după o alunecare inițială, indicii au revenit ușor în jurul orei 14:00 GMT.

Pe margine, specialistul în servicii de plată Block (ex-Square), condus de fostul șef al Twitter, Jack Dorsey, a suferit o ploaie de ploaie (-5,86% până la 89,95 dolari), după ce a raportat rezultate sub așteptări.

Platforma de livrare a meselor DoorDash s-a scurs (-8,98% la 66,58 de dolari) în ciuda cifrei de afaceri mai mari decât se aștepta, investitorii insistând asupra decelerarii continue a creșterii acesteia, după recoltele 2020 și 2021 impulsionate de pandemie.

Under Armour a fost abordat de investitori (-24,98% la 9,98 dolari) după ce rezultatele și prognozele au fost considerate dezamăgitoare. Producătorul de echipamente sportive anticipează o scădere a marjelor sale, precum și o pierdere a creșterii de aproximativ 3 puncte procentuale din cauza problemelor de aprovizionare.

Sesiunea a fost anunțată a fi sumbră (-10,58% la 15,21 dolari) pentru specialistul în biciclete de fitness și benzi de alergare conectate Peloton, care ar căuta investitori gata să ia o acțiune minoritară de aproximativ 15 până la 20%, potrivit Wall Street. Jurnal, pentru a salva cuferele grupului, în prezent în dificultate

Contextul

După ce a experimentat joi cea mai proastă sesiune din 2020, piața din New York părea inițial pregătită să retrăiască un coșmar la începutul sesiunii, Nasdaq-ul coborând până la 2,65%.

Indicele cu un parfum tehnologic puternic a scăzut chiar și pentru scurt timp sub 12.000 de puncte pentru prima dată în 16 luni, înregistrând o pierdere de peste 26% de la vârful său în noiembrie anul trecut.

Peter Cardillo, de la Spartan Capital, avertizase că indicii se apropie, în jos, de praguri tehnice importante și probabil că vor găsi acolo material pentru o revenire. Așa s-a întâmplat la mijlocul dimineții.

„Mecanismul a funcționat și a împiedicat scăderea prețurilor”, a explicat Karl Haeling, de la banca LBBW. „Dar ar fi fost mai bine dacă ar fi scăzut din nou cu 5%”, ca cu o zi înainte.

Pentru analist, această revenire tehnică reduce probabilitatea ca investitorii să ia în considerare nivelurile actuale ca un nivel minim și să înceapă să cumpere din nou.

Raportul lunar privind ocuparea forței de muncă din SUA, publicat înainte de bursa, nu i-a ajutat pe operatori să iasă din întuneric.

Seduși mai întâi de cele 428.000 de locuri de muncă create în aprilie, mai bine decât se așteptau, au văzut apoi elemente mai puțin încurajatoare.

Revizuirea descendentă de 39.000 pentru luna martie a temperat astfel cifra din aprilie.

Mai mult, economiștii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o scădere ușoară a ratei de participare a forței de muncă (raportul dintre persoanele angajate sau aflate în căutarea unui loc de muncă și populația în vârstă de muncă), în timp ce piața muncii este deja agitată.

„Nu există nimic acolo care să conducă Fed într-un fel sau altul”, a concluzionat însă Chris Low de la FHN Financial.

Pe piaţa obligaţiunilor, randamentele au continuat să crească, stimulate de perspectiva ca dobânda principală a băncii centrale americane (Fed) să ajungă la cel puţin 3% până la sfârşitul anului, scenariu a cărui probabilitate este de 85% pentru operatori.

Randamentul titlurilor de stat americane pe 10 ani a urcat la 3,14%, nu departe de 3,26%, care este cel mai ridicat nivel din ultimii 11 ani.

„În cele din urmă, întrebarea este dacă este posibil ca politica monetară să readucă inflația la un ritm acceptabil fără a provoca o recesiune pe termen lung”, a argumentat Karl Haeling.

este popular, Under Armour (UA) a fost abordată de investitori (-25,88% până la 9,85 USD) după ce rezultatele și previziunile au fost considerate dezamăgitoare. Producătorul de echipamente sportive anticipează o scădere a marjelor sale, precum și o pierdere a creșterii de aproximativ 3 puncte procentuale din cauza problemelor de aprovizionare.

Publicația a venit împreună cu cea a germanului Adidas, care a suferit și de pe urma confinărilor în China și și-a redus obiectivele de marjă pentru anul.

Aceste cifre slabe au afectat întregul sector al îmbrăcămintei sportive, Nike (NKE) (-3,49%) la Lululemon (LULU) (-7,73%).

Platforma de livrare a mesei DoorDash (DASH) a fost penalizată (-1,42% până la 72,11 USD) în ciuda vânzărilor care au depășit așteptările, investitorii insistând asupra decelerarii continue a creșterii sale, după recoltele din 2020 și 2021 stimulate de pandemie.

Zi dificilă și (-7,70% până la 15,70 USD) pentru specialistul în biciclete de fitness și benzi de alergare conectate Pluton (PTON)care ar căuta investitori gata să ia un pachet minoritar de aproximativ 15 până la 20%, potrivit Wall Street Journal, pentru a salva cuferele grupului, în prezent în dificultate.

.

Add Comment