Atenție, acest nou SMS vă poate goli contul bancar

Cu cât petrecem mai mult timp pe smartphone-urile noastre, cu atât infractorii cibernetici sunt mai fericiți! Echipa Objeko vă invită să descoperiți această nouă înșelătorie prin SMS care afectează din ce în ce mai mulți francezi de toate vârstele. Urmați instrucțiunile noastre cu atenție pentru a evita orice problemă!

Criminalitate cibernetică: infracțiunile în creștere exponențială

Criminalitatea cibernetică este în creștere! De la apariția tehnologiilor digitale, persoanele rău intenționate au încercat să profite de breșele de securitate pentru a stoarce bani de la victimele lor. Își folosesc toate subterfugiile pentru a-și atinge scopurile și nu se opresc la nimic!

Democratizarea computerelor și a telefoanelor mobile a cunoscut o renaștere a interesului infractorilor față de aceste tehnici înșelătoare. Smartphone-urile sunt o platformă perfectă pentru escrocherii de tot felul. Apel fraudulos, SMS piratat, promisiuni false, totul merge! Ținta principală a criminalilor săi sunt, desigur, bătrânii, care sunt cel mai probabil să cadă în capcană. Cu toate acestea, nimeni nu este în siguranță! De la cel mai mic la cel mai mare, toată lumea rămâne prinsă într-o zi sau alta, chiar și cu mare grijă.

În fiecare an, în Franța, sunt înregistrate câteva milioane de escrocherii. Objeko v-a avertizat deja împotriva acestui tip de comportament fraudulos nu cu mult timp în urmă. Infractorii s-au prefăcut a fi companii de livrare la domiciliu. În mijlocul unei pandemii și odată cu marele boom al livrărilor de bunuri și servicii în timpul izolării, aceste escrocherii au înflorit! Vă avertizăm acum împotriva unui nou flagel care vine cu viteză foarte mare în vechiul nostru hexagon bun.

Această înșelătorie prin SMS care te poate costa scump!

Înșelătoriile prin SMS sunt preferatele infractorilor care vă doresc banii. Într-adevăr, pe computerele noastre, antivirusurile sunt deja integrate, iar mulți francezi folosesc protecții suplimentare. Cât despre escrocherii telefonice, acestea mai există. Cu toate acestea, sunt mai complicate și mai costisitoare de configurat. Francezii sunt, de asemenea, foarte atenți la aceste apeluri de la numere suspecte sau care solicită informații sensibile.

Trimiterea textului este ideală, deoarece majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri nu au protecție împotriva virusurilor pe dispozitivul lor. Prin urmare, sunt foarte ușor de infectat. Ca și în cazul înșelătoriei prin SMS de la oameni care se prezintă drept un serviciu de livrare, acesta adoptă un concept similar. De data aceasta, criminalii se prefac a fi o instituție bancară. Apoi vă solicită să faceți clic pe un link prezent în SMS, care ar trebui să vă trimită pe site-ul web al băncii. Dezactivat, linkul descarcă de fapt un virus pe smartphone-ul tău. Acesta te infectează fără să știi. Dacă, la fel ca mulți francezi, aveți o aplicație bancară, aceasta ar putea fi infectată! Infractorii cibernetici au apoi acces la toate datele dumneavoastră sensibile și la conturile dumneavoastră bancare. Atunci te pot jefui foarte ușor fără ca tu să-ți dai seama!

Ce să faci dacă ești victima unei escrocherii prin SMS?

Daca realizezi ca ai fost victima unei astfel de escrocherii, trebuie sa actionezi rapid! În primul rând, nu mai folosiți telefonul. Objeko vă sfătuiește să treceți prin computer pentru a vă schimba toate parolele și să comandați o nouă cartelă SIM. Dacă ți-au fost storcate economiile, atunci trebuie să faci o plângere cât mai curând posibil la cea mai apropiată secție de poliție! De asemenea, ar trebui să contactați banca dvs., astfel încât să poată bloca orice tranzacție suspectă. Cu plângerea dumneavoastră înregistrată corespunzător, veți putea fi rambursat pentru sumele pierdute.

Dacă primiți un SMS suspect și încă nu ați dat clic pe un link, puteți afla ușor și gratuit originea acestuia. Objeko recomandă platforma online 33700, care vă permite să urmăriți sursa oricărui număr de telefon. Apoi puteți raporta numărul suspect online pentru a preveni alți oameni să se îndrăgostească de el. Puteți utiliza astfel aceeași platformă, sau puteți accesa site-ul Steagul spam, care este o platformă care listează toate înșelătoriile prin e-mail sau SMS. A fi păcălit de un SMS nu este de ce să-ți fie rușine și se poate întâmpla oricui! Echipa Objeko speră că aceste sfaturi vă vor scoate rapid din această situație.

Add Comment