acei călători care se referă la concurentul Trenitalia

Forțați să renunțe la călătoria cu SNCF din cauza grevei controlorilor, unii călători au testat în acest weekend oferta companiei transalpine Trenitalia care oferă zilnic 5 călătorii dus-întors între Paris și Lyon.

Fiecare grevă are soluția ei. În timp ce o mișcare socială a controlorilor perturbă traficul SNCF în acest weekend cu doar unul din patru TGV-uri în circulație, tot mai mulți călători testează serviciul oferit de concurentul italian al companiei naționale de căi ferate: Trenitalia.

„Trenul meu, care era programat inițial pentru vineri seara, a fost anulat, așa că a trebuit să ne reorganizăm”, mărturisește un călător în Gare de Lyon, la Paris. „Trebuia să găsim o soluție alternativă și Trenitalia mai avea locuri, așa că am luat un bilet Trenitalia”, spune altul.

O soluție alternativă care se poate dovedi totuși costisitoare atunci când rezervați în ultimul moment: „A trebuit să plătim prețul mare pentru că nu erau multe locuri. Pierdem din punct de vedere financiar”, recunoaște un cuplu obligat să dea își fac călătoria cu SNCF. Mulți sunt într-adevăr cei care s-au repezit pe TGV Trenitalia, majoritatea fiind finalizați în această duminică.

Lansare reușită

Din decembrie 2021, Trenitalia operează 5 călătorii zilnice dus-întors între Paris și Lyon și două călătorii dus-întors în Italia, în special prin Chambéry și Modane. Compania italiană este și astăzi singurul jucător feroviar care a intrat pe piața franceză de la deschiderea concurenței a liniilor de mare viteză în 2020.

Și succesul este acolo. În luna mai, directorul operatorului în Franța, Roberto Rinaudo, a indicat la BFM Business că 210.000 de călători au luat deja un tren Trenitalia „mai ales pe trenul Milano-Paris”, cu un grad de ocupare de 89%, „dincolo de ( așteptările lui”. consolidarea legăturilor dintre Paris și Lyon în săptămânile care au urmat nu a fost banală, știind că linia Paris-Lyon este una dintre cele mai populare din Franța.

Concurență încă limitată

Sosirea cu succes a companiei transalpine o va încuraja să cucerească alte rute în Franța? “Pentru moment, obiectivul nostru este să consolidăm oferta actuală dar în curând vom analiza posibilitatea de a ne dezvolta și mai mult. Dacă există oportunități, de ce nu”, a explicat BFM Business Roberto Rinaudo.

Ce amenință periculos SNCF? Nu chiar, în acest moment. Potrivit unui studiu realizat de Trainline și OpinionWay, mai puțin de jumătate dintre francezi (40%) spun că cunosc Trenitalia și trei sferturi dintre respondenți (75%) interogați cu privire la deschiderea pieței feroviare către concurență menționează în mod spontan un serviciu de la SNCF. Mulți călători obișnuiți cu compania națională văd și în această ofertă alternativă doar o soluție doar în cazul unei greve.

Semn că concurența nu îngrijorează încă SNCF, Trenitalia a bătut în buzunar un ajutor financiar de la SNCF Réseau sub forma unor reduceri foarte generoase ale tarifelor de drum pentru a facilita deschiderea pieței de pasageri, cu o reducere de 37% în primul an. , 16% al doilea și 8% al treilea, a dezvăluit Parisianul in aprilie.

Acest lucru îi făcuse din sărite pe feroviarii SNCF, denunțând o „ruptură de echitate”. La rândul său, Roberto Rinaudo se apărase, explicând că „există un sistem diferențiat de prețuri, care ajută la încurajarea deschiderii către concurență, dat fiind faptul că noii intrați au costuri suplimentare”.

Trenurile regionale vizate din 2023

Dincolo de Trenitalia, concurența împotriva TGV-ului SNCF se străduiește să apară. Așteptată de câteva luni, lansarea comercială a companiei franceze Le Train continuă să fie amânată. Programată inițial pentru septembrie a acestui an, nu ar trebui să aibă loc până la sfârșitul anului 2024 în cel mai bun caz. Tânăra companie, care își propune să conducă 50 de TGV-uri zilnice încă din primul an între Arcachon, Bordeaux, Angoulême și Poitiers regretă dificultatea echipamentelor second-hand de la SNCF și denunță lipsa „impulsului politic”.

“Mingea nu mai este în terenul nostru. Și lucrurile încă nu merg înainte cu SNCF. Ni s-a oferit echipament care nu corespunde așteptărilor noastre, nu suntem acolo”, a deplâns Alain Gétraud, director general al LeTrain, către BFM Business. SNCF explică, la rândul său, că reglementările europene o împiedică să vândă sau să transfere tipul de echipament căutat de viitorul său concurent.

Deschiderea la concurență a liniilor regionale este așteptată pentru 2023. În timp ce cererile de licitații au fost deja lansate în mai multe regiuni, sunt planificate lansări comerciale între 2024 și 2040. Însă SNCF nu intenționează să-i dea drumul. “SNCF va fi peste tot. Ne vom lupta la fiecare licitație”, a declarat CEO Jean-Pierre Farandou. Ca răspuns la Trenitalia, compania națională ar urma să își consolideze oferta de mare viteză din Franța în Italia până în 2026-2027.

Add Comment