5 remedii de casă eficiente pentru a reduce colesterolul și trigliceridele rapid și natural!

În fiecare an, 17,9 milioane de oameni mor din cauza bolilor cardiovasculare (BCV), inclusiv bolilor de inimă și bolilor cerebrovasculare. Boala cardiovasculară este principala cauză de deces în lume astăzi și este cea mai frecventă cauză de deces la nivel mondial este de așteptat să crească la 23 de milioane până în 2030.

Risc de colesterol

Stim ca exista colesterolul bun si colesterolul rau, iar acesta din urma este pe care trebuie sa-l eliminam din organism, in principal pentru a evita pe cat posibil bolile cardiovasculare. Cu toate acestea, nu știm întotdeauna exact ce este sau consecințele setarii lui prea sus. în afară de cele de mai sus.

Prin urmare, vom crea o mică secțiune despre colesterol înainte de a vorbi despre ceaiurile din plante care scad colesterolul. Deoarece nu suntem medici, folosim ceea ce a spus Fundația Inimii, deși am obținut informațiile și rezumatul din surse de încredere. Acestea sunt „grăsimi naturale care se găsesc în fiecare celulă a corpului și sunt necesare pentru buna funcționare a organismului”.

Deci colesterolul nu sună atât de rău, nu-i așa? Într-adevăr, adaugă ei din postulatul de mai sus, „colesterolul este implicat în formarea acizilor biliari, esențiali pentru digestia grăsimilor și din care se formează anumiți hormoni precum hormonii sexuali și hormonii tiroidieni”. dintre care unele funcționează.

Există două tipuri de colesterol

Colesterol bun: prin legarea de particulele HDL, aduce excesul de colesterol înapoi la ficat pentru a-l distruge.

Colesterolul rău: colesterolul care, adăugat particulelor de LDL, se depune pe pereții arterelor și formează plăci de aterom.

Risc de colesterol rău

Prin urmare, printre consecințele conținutului de colesterol rău, trebuie luate în considerare următoarele puncte:

 • Risc crescut de infarct miocardic.
 • Risc crescut de diabet.
 • Risc crescut de obezitate.

Cheaguri de sânge se pot forma și pot duce la boli coronariene.

Cum să reduceți nivelul colesterolului?

Din toate aceste motive, următoarele puncte sunt de asemenea importante:

 • Dieta scazuta in colesterol: mâncați mai multe legume, leguminoase și verdeață, mâncați atât (de cel puțin 3 ori pe săptămână) pește, cât și carne albă și ouă (există încă controverse cu privire la cantitatea recomandată de ouă, prin urmare nu vom da această cifră), Toate acestea sunt pregătite în cel mai curat mod dacă este posibil și se consumă fructe și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.
 • Renunțați la un stil de viață sedentar: conduceți mai des, coborâți cu o oprire sau două mai devreme, mergeți acasă în loc să luați liftul sau să faceți o plimbare rapidă și faceți exerciții regulate (de cel puțin 2-3 ori pe săptămână).
 • Luați ceaiuri din plante sau suplimente alimentare: Ajută la scăderea colesterolului rău pe care nimeni nu vrea să-l mănânce.
 • Ultimul punct: dacă există antecedente de hiperlipidemie în familie, fie că este vorba de un adult sau de un copil, se recomandă verificarea din când în când, totul este sub control, nivelul de colesterol nu ar trebui să crească, dacă se întâmplă, atunci este necesar. măsurile ar trebui luate cât mai curând posibil și, mai ales, cauza trebuie investigată.

5 infuzii anti-colesterol

Așa că vei vedea că nu este atât de greu să ai grijă de tine, deși bineînțeles că trebuie să fii atent la ceea ce mănânci sau să faci sport în mod regulat. Există multe tipuri de ceaiuri din plante care pot ajuta la scăderea sau controlul colesterolului, dar am selectat următoarele remedii naturale pentru colesterol:

 • Curcumă: Turmericul este excelent pentru arderea grăsimilor și este folosit în bucătăria orientală și africană pentru a adăuga aromă și beneficii pentru sănătate alimentelor. Folosindu-l ca infuzie, iti vei regla in mod natural colesterolul. Vă recomandăm Turmeric Chai din Arome de Ceai, care conține și alte condimente precum piper negru sau ghimbir, de asemenea bune pentru sănătatea generală, sau o infuzie de turmeric și cacao, astfel încât persoanele cu dinte de dulce se pot bucura de ea fără a-și asuma niciun risc. toate cu riscuri pentru sănătate.
 • Păpădie: Se știe că această infuzie ajută la pierderea în greutate, dar este ideală și pentru reducerea colesterolului rău datorită conținutului său de inozitol, iar alți agenți anti-aterosclerotici precum quercetina ajută și la prevenirea acestuia. Este recomandat să bei această infuzie câte 3 căni pe zi pentru a obține efectul dorit, dar nu exagera în cantitate și timp.
 • Îndrăzneţ: Un studiu realizat de Bío Bio de la Universitatea din Chile a arătat că boldo a redus semnificativ nivelul de colesterol și trigliceride atunci când este consumat cu două pahare din această infuzie. (fără zahăr adăugat) pe zi.
 • lemn dulce: Pe lângă faptul că este excelent pentru îmbunătățirea digestiei și ne ajută să ne îmbunătățim starea de spirit sau să reducem stresul, lemnul dulce ajută și la controlul nivelului de colesterol rău din sânge. Pentru a face acest lucru, se recomandă să beți mai multe pahare din această infuzie pe zi.
 • Ceai verde: Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Peking, consumul regulat de ceai verde poate ajuta la scăderea colesterolului rău în mod natural. Avantajul ceaiului verde este că conține mai puține proteine ​​decât ceaiul negru, îl poți bea după-amiaza și dormi liniștit. De asemenea, este un diuretic care ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Add Comment